1. Originally posted by KC11:Wat een review

    Er was zoveel energie... zowel bij de band als bij het publiek. Bono zag er helemaal niet afgepeigerd uit. En de sanitaire voorzieningen konden beter, maar ik denk niet dat U2 daar voor iets tussen zit.

    Mee eens, wat was de crowd energiek en de band te gek.
    Hier een foto na afloop van mij met paarse cap
  2. Brussel was mijn enige show deze tour dus ik keek er volop naar uit en trok met hoge verwachtingen naar daar, en die hoge verwachtingen werden meer dan ruimschoots ingelost.
    FENOMENAAL concert!!!

    De queue daarentegen... Wij waren rond 10u daar en vielen net buiten de eerste 500, ik denk dat er 10-20 man ofzo stond toen we aan kwamen aan de poort. In het begin viel het wachten nog wel mee, vlak aan de poort was het nog wel aangenaam om te zitten en konden we tussendoor zelfs nog wel even weg naar het toilet of eten halen, ondanks we geen bandje/nummer hadden. Maar het werd al duidelijk dat het een chaos zou worden aangezien er meer en meer volk begon toe te stromen en er na een tijd gewoon één groep ontstond voor de poort ipv een mooie en eerlijke rij. Ik snap dus echt niet waarom ze ons niet gewoon meteen binnen lieten in de wachtzone zodra de eerste 500 verplaats werden? Op die manier hadden we ook gewoon de hele dag rustig kunnen neer zitten tot de poorten open gingen, terwijl er nu een immens geduw en getrek ontstond en iedereen voor én na de securitycheck als beesten op elkaar stond gepropt. Men had in de wachtzone eigenlijk ook gewoon pretparkgewijs een mooie rij met dranghekken kunnen maken, dan kon er sowieso niet geduwd en getrokken worden? En dan het "we gaan jullie achter een lintje rustig naar binnen loodsen"-systeem was natuurlijk gedoemd om te falen...
    Zo goed het binnengaan van de eerste 500 geregeld was, zo slecht verliep dus het binnengaan en queuen van iedereen die daarna volgde. Grote fail toch wel van de organisatie (en ook wel het gevolg van het feit dat wij Belgen op dat vlak soms echt wel ongedisciplineerde boeren blijven die niet rustig hun beurt kunnen afwachten).

    Maar soit, eenmaal binnen toch op 3-4 rijen van de top van de Tree-stage geraakt, dus die spot maakte het wachten meer dan goed. Rondom ons ook alleen maar aangename mensen die ten volle meededen wat de sfeer alleen maar ten goede kwam (de occasionele "ik kom 2 minuten voor het concert begint snel even met pinten in mijn hand een plaats vanvoor opeisen en mensen ambeteren"-dronkelappen niet meegerekend) Het concert zelf daar viel sowieso niets negatiefs over te zeggen. Ik kende de setlist op voorhand al wel en wist dat er amper/geen kans was op échte verrassingen, dus itt Antwerpen 2015 waar ik constant bleef hopen op bepaalde songs, kon ik nu gewoon ten volle genieten zonder setlist-stress. Live merkt ge pas echt wat een energie setlist het is. De eerste vier songs zijn meteen een mokerslag, vervolgens de A-side van The Joshua Tree met de prachtige visuals. Voor de B-side had ik qua sfeer en beleving wat schrik, maar zelfs daar werd er (alleszins waar ik stond) door velen volop mee gezongen. Exit en MOTD waren voor mij een de hoogtepunten van de show. De singalong op het eindelijk van MOTD was overigens mooi en onverwachts momentje, leek me dat de band er ook zo over dacht. De kritiek die voordien wel eens te horen viel op de bis-ronde, is imo alleszins ook onterecht. Ja, Miss Sarajevo heeft al betere versies gehad, maar op zich was dat moment (voor mij alvast) ook even nodig om op adem te kunnen komen. Beautiful Day - Elevation - Vertigo, drie nummers die me op plaat tegenwoordig niet zo veel meer doen, maar live blijven ze op zich wel sterk, en zeker dinsdagavond! De songs hadden dus zeker hun plaats wel in de setlist. Wat een energie, het stadion ging volledig los! Helaas geen Mysterious Ways in de setlist, jammer want ik had de side-solo wel eens live willen horen (vreemd overigens dat deze wel gesoundchecked werd?) Gelukkig wel I Will Follow als afsluiter. One zou mss een domper geweest zijn, zo'n energiek concert vroeg gewoon om een energieke afsluiter. Wat een ontlading dan ook toen I Will Follow werd ingezet, de hele vloer ontplofte gewoonweg!

    Ondanks dat de dag overdag redelijk in mineur verliep door de rampzalige queue, was deze passage van U2 in z'n geheel toch wel de beste van de 11 concerten die ik reeds zag. Achteraf gezien dus toch wel spijt dat het mijn enige show is geweest deze tour...

    Enfin, nu de komende tijd nog wat nagenieten met filmpjes en bootlegs, en dan stilaan tijd om uit te kijken naar het nieuw album en bijhorende tour!
  3. MW werd wel gesoundcheckt, maar niet door U2 zelf. Want zij kwamen pas ruim een uur later aan in het stadion. Ik vond het ook wel spijtig dat MW niet gespeeld werd. Ik had de live-interactie met een fan wel eens willen zien.
  4. Originally posted by RalphMalph:[..]


    Dit is gewoon hilarisch om te lezen. Ik ben er niet bij geweest, maar heb het gevolgd via periscope en mixlr. Deze recensent heeft niet helemaal goed opgelet geloof ik :-)
    Ik heb er eens goed mee gelachen. Denk niet dat deze dame aanwezig was.

    Enkele minpunten (en hier kan U2 niets aan doen):
    * de slecht georganiseerde wachtrij (deze ging heel traag en stond rijen dik)
    * aan drank geraken na de show was niet meer mogelijk (in het stadion was de bar al gesloten en eenmaal buiten was alle drank op aan de standjes aldaar)
    * en dan sta je daar nog met ongebruikte drankbonnetjes (systeem in Amsterdam waar je gewoon diende te pinnen bij een aankoop was dan veel eenvoudiger)
  5. vondt de route naar stadion belachelijk erg om...........
  6. Wij waren onze parking kwijt na het concert

    Bij aankomst mooi de bordjes gevolgd. En we zeiden nog "ah langs het atomium, dat is gemakkelijk om de auto terug te vinden". Na het concert stonden we voor een gesloten poort. Het atomium ziet er langs alle kanten hetzelfde uit. En de politie wist het ook niet. Stom van ons.
  7. ik had mij de route onthouden....maar na afloop was deze poort inderdaad gesloten
    maar omdat wij al enkele dagen in Brussel verbleven en in omg. van Atomium vertoefde kon ik mij wel weer wat orienteren
  8. Blij te lezen dat wij niet alleen waren
  9. Klopt inderdaad, Belgische vrienden moeten nog veel leren over organiseren. Bij onze parking ook de metro, 200 mensen die een kaartje moeten kopen en slechts 1 automaat daar!. Maak het OV toch gratis als je in het bezit bent van een ticket, net zoals in Antwerpen dus.
  10. Kan iemand mij eens vertellen wat dat counting "one, two, three, four" in opnames te beteken heeft. Dat is toch enorm ambetant om naar zo'n opname te luisteren ook al is de kwaliteit van de opname schitterend.