1. Net als iedereen op dit forum heb ik er onwijs veel zin in om de band weer te zien
  komende zomer. Echt een super zomer wordt het.

  Nu is mijn vraag wat jullie van de prijs vinden van zitplaatsen 1e ring voor 190 euro?

  Misschien is het persoonlijk, maar ik en een vriendin vinden de prijs best aan de hoge kant.
  En daarom heb ik ook een e mail gestuurd naar Kamervoorzitter Arib. De mail is inmiddels
  doorgestuurd naar het Ministerie van Volksgezondheid en Cultuur.
  Ik ben van plan om er echt iets mee te doen. Mijn verzoek is me een prive bericht te sturen.
  Als ik er een paar binnen heb, dan wil ik de verschillende verhalen bij elkaar voegen en
  kijken of een gesprek mogelijk is. Niet geschoten is altijd mis toch?

  Carolien
 2. Daar kunnen hun niets mee doen want dit is een prijs die afkomt van de organisatie (MOJO / U2). In de Ziggodome waren vorig jaar ook sommige plaatsen tussen 170 en 190 als ik het goed zeg uit m´n hoofd. En als de band / artiest hoge prijzen hanteert so be it en daar kan een 2e kamerlid ook niets tegen doen.
  Bij doorverkoopboeven als Seatwave, Ticketbox en noem maar op weet je dat je qua prijs wordt opgelicht en is het ook nog maar de vraag of je binnenkomt. Dat ze daar tegen willen optreden vind ik alleen maar prima.

  Ik zal voor het eerst in 20 jaar niet gaan naar U2 maar dat is wegens persoonlijke financiele omstandigheden omdat ik onlangs een brand in huis heb gehad en daardoor nu andere prioriteiten stel anders had ik wel gegaan. En wie weet heb ik t.z.t nog geluk dat ik kaarten van iemand kan overnemen mocht t financieel weer op orde zijn. Maar goed das een andere verhaal.
 3. Hey Marnix, wat vreselijk brand in huis. Kan me goed voorstellen dat je andere keuzes maakt nu. Inderdaad, ik zou graag zien dat er wordt opgetreden tegen die extremen en oplichting. Wens je het beste!
 4. Het is te gek voor woorden dat je maandag om 10:10 geen kaarten meer kunt krijgen op de officiële ticketmaster site en dat je dan doodleuk doorverwezen word naar seatwave of andere boeven die kaarten genoeg hebben. Dit is natuurlijk de meest duidelijke en opzichtige vorm van oplichting. Hier zou het ministerie van cultuur zich eens echt druk om moeten maken....
 5. Een ouderwetse rij voor het vvv-kantoor is misschien wel de oplossing...
 6. Dat de officiële ticketprijzen zo hoog liggen daar is wettelijk gezien nu eenmaal niets mis mee, en zal wel gewoon een kwestie van marktwaarde (vraag & aanbod) zijn?

  Alhoewel de duurste tickets ook wel écht duur zijn, blijft U2 echter wel steeds het principe behouden van ook een deel goedkope(re) plaatsen te voorzien, en is ook de GA telkens nog wel betaalbaar. (76 euro voor een staanplaats bij een concert van +2uur is anno 2016 nu eenmaal een gangbare prijs)
 7. Originally posted by teaparty:Het is te gek voor woorden dat je maandag om 10:10 geen kaarten meer kunt krijgen op de officiële ticketmaster site en dat je dan doodleuk doorverwezen word naar seatwave of andere boeven die kaarten genoeg hebben. Dit is natuurlijk de meest duidelijke en opzichtige vorm van oplichting. Hier zou het ministerie van cultuur zich eens echt druk om moeten maken....
  Helemaal mee eens. Wat mij betreft lijkt het me ook beter om hier een statement van te maken. Typ op google U2 TJT Tour 2017 in en de eerst gevonden sites zijn allemaal 'corrupt'. Laat ze a.u.b. beginnen dit aan te pakken. Overigens vraag ik me af hoe al die sites al zoveel tickets komen. Ik kan me nog herrineren dat een bekende van me in 2009 tickets had gekocht voor de 360 tour in de Kuip...ik dacht dit komt nooit goed, maar uiteindelijk ontving hij 'gewoon' tickets voor GA A'dam ArenA...
 8. Originally posted by Soundwall:Hey Marnix, wat vreselijk brand in huis. Kan me goed voorstellen dat je andere keuzes maakt nu. Inderdaad, ik zou graag zien dat er wordt opgetreden tegen die extremen en oplichting. Wens je het beste!
  Dankjewel. Gelukkig is het alleen materiele schade en kunnen we het navertellen dat is het belangrijkste! Maar alle rompslomp er om heen vreet nog de meeste energie.

  Ik denk alleen niet dat je het landelijk maar wereldwijd moet aanpakken de doorverkoop van concertkaartjes via illegale sites want je leest het steeds meer dat het bij veel voorverkopen (en dan doel ik niet op de pre-sales via fanclubs e.d) van veel internationale artiesten het bijna een loterij is om aan kaarten te komen.
 9. Tja, de tickets -prijzen en verkoop..'t zal altijd wel moeilijk blijven. Ook vroeger aanschuiven had nadelen (enkel voor diegene die tijd hiervoor kon vrijmaken, en men stturde ook loopjongens om massaal tickets op te kopen met oog op pure winst. Hebben jullie gehoord van het "crowfunding project in Lille" door U2 fans opgestart met oog op huurprijs stadion zelf op te hoesten (10 eruo de man). En vervolgens trachten voor zachtere prijs een groet groep, liefst U2, naar Lille te laten komen. Diegenen die sponsorden kregen voor zichzelf een ticket..Ook misschien geen mirakeloplossing, maar wel creatieve poging. Is bij m'n weten tot nu toe niet voldoende van de grond gekomen. Je kreeg trouwens wel je ingelegd geld terug indien het niet lukte...IK heb voor 10 euro toch maar geprobeerd, one never knows..@Marnix: hoop dat je alsnog kan gaan.
 10. Originally posted by zootourist:Tja, de tickets -prijzen en verkoop..'t zal altijd wel moeilijk blijven. Ook vroeger aanschuiven had nadelen (enkel voor diegene die tijd hiervoor kon vrijmaken, en men stturde ook loopjongens om massaal tickets op te kopen met oog op pure winst. Hebben jullie gehoord van het "crowfunding project in Lille" door U2 fans opgestart met oog op huurprijs stadion zelf op te hoesten (10 eruo de man). En vervolgens trachten voor zachtere prijs een groet groep, liefst U2, naar Lille te laten komen. Diegenen die sponsorden kregen voor zichzelf een ticket..Ook misschien geen mirakeloplossing, maar wel creatieve poging. Is bij m'n weten tot nu toe niet voldoende van de grond gekomen. Je kreeg trouwens wel je ingelegd geld terug indien het niet lukte...IK heb voor 10 euro toch maar geprobeerd, one never knows..@Marnix: hoop dat je alsnog kan gaan.
  Crowdfunden is een prima creatief idee. Interessant om te kijken of dit slaagt. Dan zullen andere landen ook wel gaan aanhaken wellicht. Wist niet van dit project.

  Ook ik hoop dat je toch kunt gaan Marnix.
 11. Soundwall: indien je er meer over wilt weten bekijk internet , FB of twitter :

  People Have The Power
  @peoplehavethepower.fr
 12. Doe ik !