1. 2005 was the killers en de Kaiser chief

 2. Via de experience presale
 3. In 2009 in de Arena was Snow Patrol voorprog. In 2005 ook bij een aantal concerten in Europa maar niet alle. Ook The Killers waren 1x voorprogr in de Arena. Mijn petsoonlijke ervaring is: Het beste voorprogramma van U2 was in 1987 met 2 bands, In Tua Nua en vooral The Pretenders die speelden al hun hits en meer, een uur in de Kuip. Waanzinnig. Ze waren toen al populair. Dit gaat niet meer gebeuren vrees ik. Zeker de komende tour verwacht ik geen support act.
 4. Het beste voorprogramma van U2 was in 1987 met 2 bands, In Tua Nua en vooral The Pretenders die speelden al hun hits en meer, een uur in de Kuip. Waanzinnig.

  klopt helemaal ik dacht heart maar inderdaad the pretenders
 5. Er was ook nog Interpol
 6. Zooropa: claw boys claw met Rosie. Was toen 12 en ging met een vriend en mijn ouders naar de Kuip

  En tijdens zoo tv in Amerika: Pixies, WoW was ik daar maar bij geweest!
 7. BB King in 1989 (RAI) en Bjork in 1993 (Wembley) waren voor mij de hoogtepunten van het voorprogramma.

  In 1989 vooral omdat toen het voorprogramma langer duurde dan het U2-concert
 8. Slane Castle met Coldplay EN de Peppers. En BB King, de combinatie met U2 maakt het, dat ik Lovetown nog steeds de beste tour van U2 vind.

  Ik zie hierboven The Pretenders staan. Ik was er op de eerste avond en Chrissy Hynde had er niet zoveel zin en en werd ook een beetje uitgejouwd. In Tua Nua was op dat moment lekker verfrissend. Een Ierse bandje krijgt altijd wel de sympathie van het publiek, maar naast het frisse geluid werkt een leuke blondine ook wel mee.
  Hou dat beeld vast, de dame (Leslie Dowdall) is inmiddels ook 30 jaar ouder
  Ik ga straks even op zoek naar een foto van ze, die ik van de band backstage hebt gemaakt tijdens hun The Long Acre tour.

  The Alarm in hun Blaze of Glory tijd was natuurlijk ook leuk. De heren zelf waren ook erg enthousiast en dat werkt wel he. Dat gold ook voor Skunk Anansie!

  Snow Patrol was voor 1 tour eigenlijk wel voldoende. Paar aardige nummers, maar het blleef allemaal wel heel netjes binnen de lijntjes. Ik verwacht ze op Pinkpop dit jaar en ik hoop dat ze de rode peper hebben gevonden.

  Niet top, wel noemenswaardig... Einsturzende Neubauten in de De Kuip. Onsamenhangde herrie waar de U2 fans niet klaar voor waren. De heren werden uitgefloten en bekogeld. Eenmaal weg werd Power of American Natives via de PA gedraaid, een dancenummer en de Kuip veerde op. Leuk moment.
 9. Oh ja, kaarten Keulen zijn binnen!
 10. Originally posted by TheUglyOne:

  Niet top, wel noemenswaardig... Einsturzende Neubauten in de De Kuip. Onsamenhangde herrie waar de U2 fans niet klaar voor waren. De heren werden uitgefloten en bekogeld. Eenmaal weg werd Power of American Natives via de PA gedraaid, een dancenummer en de Kuip veerde op. Leuk moment.


  Nog nooit zoveel lege flessen door een stadion zien gaan.
  De dag erna werd voordat de poorten open gingen door de stadionspeaker meegedeeld dat er geen flessen mee naar binnen mochten...